Departamentul Tehnic
0722 829 758
Departamentul Vanzari
0761 579 572

Gestionarea unică a domeniului jocurilor de noroc, reglementată de Guvern

Guvernul a promovat prin înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc în luna aprilie un principiu european care permite gestionarea unică a domeniului jocurilor de noroc în ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă al Executivului remis joi AGERPRES.
 Astfel, jocurile de noroc vor fi autorizate, controlate şi monitorizate de o singură instituţie.

Potrivit Executivului, aprobarea normelor de aplicare a OUG 20/2013, materializate în Hotărârea privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc va permite Oficiului nou-creat să funcţioneze conform principiilor comunitare în domeniul jocurilor de noroc.

Prin noile reglementări susţinute de Guvern se elimină barierele birocratice şi se instituie posibilitatea de a fi preluate documente pentru licenţierea şi autorizarea organizatorilor de jocuri în format electronic, cu semnătură digitală.

De asemenea, actul normativ stabileşte criteriile generale privind activitatea de monitorizare a jocurilor de noroc online, precum şi principalele reguli de funcţionare a Comitetului de Supraveghere - structură deliberativă şi decizională în domeniul jocurilor de noroc.

Guvernul precizează că pentru buna organizare şi funcţionare a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc , precum şi pentru îmbunătăţirea activităţii Comitetului, prin prevederile HG s-a instituit crearea unui Consiliu Consultativ al oamenilor de afaceri din domeniul jocurilor de noroc, care va avea posibilitatea să informeze autoritatea cu privire la aspectele din domeniul de referinţă.

"Crearea şi regulile de funcţionare ale Oficiului au avut la bază experienţa statelor europene cu tradiţie în acest domeniu (Franţa, Anglia, Italia, Malta) şi vor permite o gestionare eficientă a problemelor legate de: încasările bugetare, prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniu şi instituirea măsurilor care se impun în vederea protecţiei minorilor şi grupurilor vulnerabile de dependenţa de jocuri de noroc", se mai arată în comunicatul Executivului.

Producatori
Producatori Atomgaming.ro