Departamentul Tehnic
0722 829 758
Departamentul Vanzari
0761 579 572

Guvernul a aprobat înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă aprobată miercuri, înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, instituţie care va asigura şi suportul tehnic pentru astfel de activităţi, statul estimând că va realiza venituri suplimentare pentru buget,au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Proiectul prevede că vor fi autorizaţi operatori locali de jocuri de noroc şi pariuri online.

Proiectul mai prevede că televiziunile vor putea transmite din nou emisiuni în care se desfăşoară jocuri de tip bingo, după ce acestea au fost interzise în vara anului trecut, Guvernul dorind să le reautorizeze pentru a eliminia mediul neconcurenţial creat şi a pentru creşte veniturile la bugetul de stat.

Noul Oficiu va "exercita controlul tehnic, monitorizarea şi supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixă sau mobilă, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixă sau mobilă, jocuri de noroc on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixă ori mobilă, astfel cum aceste activităţi sunt reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările şi completările ulterioare".

Noua entitate va asigura autorizarea, supravegherea şi monitorizarea, inclusiv tehnică, a tuturor tipurilor de jocuri de noroc reglementate de legislaţia în vigoare, inclusiv jocurile şi pariurile online şi jocurile tip bingo transmise prin televiziuni sau internet. Guvernul a revenit asupra deiciziei de a interzice jocurile tip Bingo televizate, pe care le-a interzis la jumătatea anului trecut.

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc se va înfiinţa în subordinea Guvernului, va avea patrimoniu şi buget propriu, finanţat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, precum şi din fondul de stimulente constituit cu destinaţie specială.

Potrivit notei de fundamentare publicate de MFP, statul estimează că după modificarea legislaţiei şi înfiinţarea ONJN se va realiza la buget un supliment de venituri de 87 milioane lei în acest an şi câte 117 milioane lei în fiecare din următorii cinci ani.

Producatori
Producatori Atomgaming.ro